HET ONSTAAN VAN
ANNEKE'S KITCHEN
Geschiedenis
Anneke’s Kitchen begon eigenlijk toen ze 5 jaar oud was en haar moeder haar vroeg om curry te maken van cassava omdat haar jongere zusje om aandacht vroeg. Dit was het begin van haar culinaire wereldreis in zowel figuurlijke als letterlijke zin.
Jakarta - Indonesië
Toen Anneke op haar achttiende Fashion design én Chinees ging studeren, is ze ook professioneel gaan koken. Zij opende samen met haar vrienden van de universiteit en middelbare school een cafe-restaurant in Bintaro, een van de meest luxueuze buurten van Jakarta. Hier serveerden ze typische gerechten uit Jakarta, zoals nasi goreng, roergebakken groenten en siomay.
Palm Springs - USA
Na haar studies vertrok Anneke op haar 21ste naar Californië, Amerika. Hier werkte ze als kok in El Picante Grill (nu The Grill), een Mexicaans cuisine restaurant, onderdeel van Marriot Desert Spring Villas.
Vancouver - Canada
Ze verhuisde naar Canada, waar ze in Vancouver min of meer bij toeval een eigen bedrijf startte, omdat ze door de Indonesische ambassade in Vancouver werd gevraagd als vaste cateraar voor de officiële en onofficiële gelegenheden op de ambassade. Hiernaast werkte Anneke in opdracht voor zowel bedrijven, particulieren als studenten.
Ze werd gevraagd om een menu te ontwikkelen voor een Maleisisch restaurant dat wilde uitbreiden. Daar was ze ook verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de keuken.
Haar passie en kooktalent gaven Anneke de mogelijkheid om te werken voor het Marriot Vancouver Airport, waar ze de enige chef zonder formele culinaire opleiding was. Ze werkte hier samen met ervaren chefs die hun sporen hadden verdiend in vermaarde restaurants zoals Jumeirah hotel in Dubai. Als team wonnen ze drie jaar achtereen de Vancouver Culinairy Salon Award.
Anneke werd gezien als de meest attente chef voor de gasten van het restaurant. Ze stond bekend om haar speciale dagmaaltijd en haar combinaties van westerse en oosterse gerechten, die altijd waren uitverkocht. Na haar vertrek paste het Marriot de standaard voor nieuwe chefs aan op het werk van Anneke.
Ze werd gevraagd om een menu te ontwikkelen voor een Maleisisch restaurant dat wilde uitbreiden. Daar was ze ook verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de keuken.
Haar passie en kooktalent gaven Anneke de mogelijkheid om te werken voor het Marriot Vancouver Airport, waar ze de enige chef zonder formele culinaire opleiding was. Ze werkte hier samen met ervaren chefs die hun sporen hadden verdiend in vermaarde restaurants zoals Jumeirah hotel in Dubai. Als team wonnen ze drie jaar achtereen de Vancouver Culinairy Salon Award.
Anneke werd gezien als de meest attente chef voor de gasten van het restaurant. Ze stond bekend om haar speciale dagmaaltijd en haar combinaties van westerse en oosterse gerechten, die altijd waren uitverkocht. Na haar vertrek paste het Marriot de standaard voor nieuwe chefs aan op het werk van Anneke.
Bali - Indonesië
In 2010 verhuisde Anneke terug naar Indonesië. Via via werd ze gevraagd om een restaurant op te bouwen vanuit het niks.
Dit restaurant werd geopend in het enige openluchtwinkelcentrum dat Bali destijds rijk was in Seminyak. Anneke was manager van het restaurant en verantwoordelijk voor de PR en de training van het bedienings- en keukenpersoneel. Ze maakte alle voorschriften en richtlijnen en ontwierp de bedrijfskleding. In deze periode ontwierp ze ook haar eerste jurk, die op de voorkant van Elle Magazine Indonesia heeft gestaan.
Dit restaurant werd geopend in het enige openluchtwinkelcentrum dat Bali destijds rijk was in Seminyak. Anneke was manager van het restaurant en verantwoordelijk voor de PR en de training van het bedienings- en keukenpersoneel. Ze maakte alle voorschriften en richtlijnen en ontwierp de bedrijfskleding. In deze periode ontwierp ze ook haar eerste jurk, die op de voorkant van Elle Magazine Indonesia heeft gestaan.
Texel - Nederland
In november 2012 verhuisde Anneke met haar gezin naar Nederland. Het bloed kroop waar het niet gaan kon en zo keerde ze terug naar haar grote passie: voedsel. Ze wil graag mensen kennis laten maken met de echte smaak van buitenlandse gerechten in plaats van gerechten die zijn aangepast aan de westerse maatschappij.
Anneke's Kitchen kookte aanvankelijk voor Texelse restaurants, workshops en evenementen, zoals Texel Culinair, SAIL Den Helder, en het International Sushi Festival in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Met de opening van LvY Indonesia in juni 2019 werd een droom werkelijkheid voor Anneke.
Ze nodigt u van harte uit om met haar op culinaire wereldreis te gaan.
Anneke's Kitchen kookte aanvankelijk voor Texelse restaurants, workshops en evenementen, zoals Texel Culinair, SAIL Den Helder, en het International Sushi Festival in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Met de opening van LvY Indonesia in juni 2019 werd een droom werkelijkheid voor Anneke.
Ze nodigt u van harte uit om met haar op culinaire wereldreis te gaan.